Home » Blog » Νικητιάδης: «Το Dine Out θα αναβαθμίσει τον τουρισμό της Ρόδου» – Κοινή δράση ξενοδόχων, εστιατόρων και πρακτόρων για ένα νέο μοντέλο φιλοξενίας

Νικητιάδης: «Το Dine Out θα αναβαθμίσει τον τουρισμό της Ρόδου» – Κοινή δράση ξενοδόχων, εστιατόρων και πρακτόρων για ένα νέο μοντέλο φιλοξενίας

από aegeanlive

Μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αλλάξει το τουριστικό μοντέλο των νησιών του Αιγαίου παίρνει σάρκα και οστά. Ο λόγος για το «Dine Out», τη δράση που εμπνεύστηκε και προωθεί ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, με στόχο τη σύνδεση του τουρισμού με την τοπική αγορά και τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης.

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου – Σύμης – Καστελλορίζου η τρίτη συνάντηση για το πρόγραμμα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Νικητιάδη, παρουσία εκπροσώπων των ξενοδόχων, εστιατόρων και τουριστικών πρακτόρων. Από πλευράς ξενοδόχων συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιάννης Παπαβασιλείου, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Καλλιουδάκης, η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Εβίτα Χρυσοχοΐδη και το μέλος του Δ.Σ. Αλέξανδρος Πασσάλης. Από τους εστιάτορες παρέστησαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Σταύρος Ζουρούδης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Νίκος Ελευθερίου, ενώ την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου εκπροσώπησε η Ταμίας Γιολάντα Κάππα.

Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια των δύο προηγούμενων επαφών, μέσα από τις οποίες συγκροτήθηκε επιτροπή εργασίας για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος. Ο κ. Παπαβασιλείου ανέλαβε την πρώτη εισήγηση, η οποία θα παρουσιαστεί εντός Οκτωβρίου, με στόχο η επιτροπή να συνεδριάσει τον Νοέμβριο και να εξετάσει συγκεκριμένα βήματα υλοποίησης.

Το πρόγραμμα Dine Out, όπως επισημάνθηκε, μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά στη Ρόδο και στη συνέχεια να επεκταθεί στην Κω, την Κάρπαθο, τη Λέρο και άλλα νησιά του Αιγαίου. Η δράση προβλέπει ότι οι επισκέπτες ξενοδοχείων all inclusive θα έχουν τη δυνατότητα, σε συγκεκριμένες ημέρες της διαμονής τους, να δειπνούν εκτός ξενοδοχείου σε επιλεγμένα τοπικά εστιατόρια, γνωρίζοντας την τοπική γαστρονομία και ενισχύοντας άμεσα την αγορά και την τοπική παραγωγή.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνέργειας μεταξύ των φορέων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιάννης Παπαβασιλείου τόνισε ότι «αν το πρόγραμμα πετύχει, θα προσθέσει αξία στον προορισμό “Ρόδος”», ευχαριστώντας τον κ. Νικητιάδη για τον συντονισμό και τη μεθοδική προώθηση του εγχειρήματος. Παρόμοιες τοποθετήσεις έγιναν από τον κ. Ζουρούδη και την κα Κάππα, που υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας όλων των πλευρών για την επιτυχία του σχεδίου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με κοινή δέσμευση όλων να εργαστούν ώστε το Dine Out να αποτελέσει έναν σταθερό θεσμό της ροδίτικης τουριστικής εμπειρίας.

Μετά τη σύσκεψη, ο Γιώργος Νικητιάδης δήλωσε:
«Το Dine Out είναι ένα σημαντικό βήμα για να περιορίσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις του all-inclusive και να δώσουμε νέα πνοή στην τουριστική αγορά. Είναι ένα πρόγραμμα από το οποίο όλοι βγαίνουν κερδισμένοι — οι εστιάτορες, οι ξενοδόχοι, οι πράκτορες και κυρίως οι επισκέπτες. Ενισχύει τον τζίρο των τοπικών επιχειρήσεων, στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, αναβαθμίζει την εμπειρία του τουρίστα και προβάλλει την αυθεντική φιλοξενία του τόπου μας».

Ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε επίσης ότι η πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, που συνδέει άμεσα τον τουρισμό με την τοπική οικονομία και τα προϊόντα κάθε νησιού. «Το Dine Out μπορεί να αποτελέσει τομή για τον τουρισμό των νησιών μας και να αναβαθμίσει συνολικά τον προορισμό “Ρόδος”», κατέληξε.

newsroom:aegeanlive.gr

You may also like

©2023 aegeanlive.gr – All rights Reserved

Μ.Η.Τ. 232416

SOCIAL MEDIA